BLOG – zo doe ik niet, zo ben ik

Voor mijn website vraag ik regelmatig of mensen mee willen werken aan een interview. En hoewel je natuurlijk echt wel aanvoelt of je een klik hebt met kopers of verkopers, blijft het altijd een beetje spannend. Gek genoeg zijn de complimenten soms het lastigst. Zo hoor ik regelmatig terug dat ‘hij altijd bereikbaar is, alles regelt en voor je klaar staat’. Dat wil ik ook, en dat doe ik ook, maar het voelt ergens ook heel dubbel dat mensen dat blijkbaar bijzonder vinden… 

 Vaak volgt op zo’n uitspraak namelijk een aanvulling die iets suggereert wat niet fijn is. Dat het zou komen omdat ik ‘net voor mezelf begonnen ben’, ‘nog geen groot makelaarskantoor heb’ en ‘nog bereid ben hard te lopen’. Vooral dat woordje ‘nog’ steekt me dan, ik hoop oprecht dat ik dat stukje enthousiasme altijd vast kan houden. Ook als ik jaren verder ben, met een uitgebreide portefeuille, en misschien wel een kantoor met verschillende mensen in dienst. Dat we dan als team nog steeds – en juist daarin – het verschil maken.

Het is misschien voorbarig, maar ik durf dat heel eerlijk gezegd wel te denken. Omdat het niet iets is wat ik doe, het is wat ik ben. Sterker nog: het is precies datgene waar ik mijn motivatie uithaal. Het is de reden dat ik me als een vis in het water voel in het makelaarsvak. Steeds weer een nieuw persoonlijk verhaal, een nieuwe uitdaging om voor kopers of verkopers het onderste uit de kan te halen. Juist als dat betekent dat ik wat extra creativiteit moet vinden, net even een stapje buiten de gewone werkzaamheden moet doen.

Dus voor mezelf vind ik het helemaal niet bijzonder. Ik vind het ergens zelfs vanzelfsprekend dat je mij in het weekend belt. Dat ik links en rechts mijn contacten inzet, of dat ik je laat op de avond terug app met het laatste bod. Ook al is het zaterdag. Omdat ik weet dat jij anders een hele zondag in spanning zit, en ik alleen al blij word van de gedachte dat ik jou het goede nieuws mag vertellen.

Als ik daar niet meer van geniet, dan is het tijd om iets anders te gaan doen. Want noem het bijzonder of niet: zo ben ik ook.

Ties.

Ook mijn vorige blog: Zo’n verhaal om van te houden